zondag 28 april 2013

MENS EN NATUUR: Kalfje Willy


Dit filmpje komt uit de televisiereeks "Basta" en gaat over kalfje Willy en kalfje Barabas. Er zou één van de twee kalfjes geslacht moeten worden voor een Basta-barbecue. De kijkers konden kiezen welk één van de twee kalveren geslacht moest worden. In een grote show zoals je in dit filmpje kon zien, werd er aangetoond dat wij grote vleeseters zijn.

Door dit filmpje heb ik erbij stil gestaan dat mensen waaronder veel vlees eten. Wanneer je de stukken vlees in de slagerij of de winkel zien dan bedenk je niet dat dit vroeger een levend wezen was. In het filmpje zie je dat sommige mensen beginnen wenen of geen zin meer hadden in geen eten. Moest ik daar zitten dan zou ik ook geen eetlust meer hebben.

Op het eind van de film zie je de vier mannen op bezoek bij boer Karel. Deze toont aan dat niet iedereen weet dat vlees die je terugvindt in de supermarkt van dieren komt en dus niet aan de bomen of planten groeit.

Geraadpleegde bronnen:

anoniem. (2012, februari 8). Basta: de barbecue. Opgeroepen op april 28, 2013, van YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=ilFe5lfKDrQ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten