zaterdag 6 april 2013

MENS EN SAMENLEVING: Neoliberalisme idee 1

'Iedereen wordt verantwoordelijk geacht voor het eigen succes of de eigen mislukking.  Als je slaagt, heb je aan jezelf te danken, als je mislukt ook.'

Ik vind dat je dit deels in eigen handen hebt en anderen hier een rol in spelen.  Je moet vooral nadenken wat je wilt bereiken en of dit haalbaar is voor jezelf en anderen.  Je kan zelf iets willen bereiken, maar gaat hulp nodig hebben van anderen bijv.: je wilt verder studeren, maar je moet dit combineren met gezin en kinderen. Je echtgenoot gaat je hierbij moeten helpen om een paar taken over te nemen.  Helpt hij je door enkele taken  over te nemen dan ben je op het einde je succes ook dankbaar aan je echtgenoot, maar neemt hij niets over waardoor je de studies niet kunt aanvatten dan is dit een mislukking die deels komt door je echtgenoot.  Ik vind dat we ook een beetje verantwoordelijk zijn voor elkaar.  Door elkaar te helpen kunnen we succes boeken, door elkaar niet te helpen mislukken we.

1 opmerking:

  1. Annelies Rembouts22 april 2013 om 02:02

    Ik ga deels akkoord met je mening. Men is tegenwoordig ook vlugger geneigd om zijn eigen mislukking op een ander door te schuiven. Je moet voor jezelf uitmaken wat haalbaar is. Je mag niet te hoog willen grijpen. Je moet goed weten wat goed en slecht is. In bepaalde situaties moeten we elkaar helpen om toch te bereiken wat we willen.

    BeantwoordenVerwijderen